Свещеници и психолози канят на безплатни беседи за духовните търсения

09:44, 17 апр 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможност за безплатни беседи с психолог и свещеник за духовните търсения на личността предлага на варненци Духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил“.  Самотата е темата на петата поредна тема на дискусиите, провеждани по проекта „Съпричастност“, след границите, депресията, обидата и прошката, гордостта и контрола.

„Обичайната асоциация за самота е човек, изолиран от другите, нещастен, без надежда... Но самотникът може да бъде и човек, който изглежда изключително социален, да има много приятели, семейство и т.н. Самотата винаги е налице, когато нямаме истински контакт с Бог. Изгубени и нещастни, отдалечени от истинския източник на радостта и пълнотата, ние се опитваме да запълним празнотата в себе си.“

Тези думи на Милена Петрова, един от психолозите в проекта „Съпричастност”, добре илюстрират посоката на разговора на предстоящата среща. Тя ще се проведе в понеделник от 18 ч. в залата на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” във Варна с участието на отец Василий Шаган, Борислав Аврамов и психолозите Милена Петрова и Емилия Бойчева. Входът е свободен, а желаещите могат да осъществят и задочен контакт с участниците в проекта чрез сайта на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама