Втори ден в Пловдив продължава фестивалът "Здравей, здраве"

09:44, 17 апр 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С лекции, здравословни практики, работилници, дискусии и концерти втори ден в Пловдив продължава фестивалът на здравословния живот "Здравей, здраве". 

Тазгодишното издание в Дома на културата "Борис Христов" е посветено на децата и е под мотото "Децата в нас, децата около нас". "Акцент на всички теми и презентации е грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята - чувствителни и талантливи, деца - учители на своите родители", уточняват организаторите.

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности" и фондация "Пловдив 2019".

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит се представят в лекционните зали. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти се занимават с децата, докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. Спортната програма се провежда в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в Цар-Симеоновата градина.

Изложителите, лекторите и организаторите напомнят да се грижим за себе си, да пречистваме телата си, мислите и емоциите си, да развиваме своите духовни заложби и активно да спортуваме.

Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през 2016 година ще се проведе последователно в още пет града в страната: Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Роден под тепетата като "Пловдивски фестивал за пловдивчани", фестивалът още от самото си начало привлича вниманието на хора от цялата страна. Ямбол ще е домакин на събитието на 23 и 24 април, Кърджали - на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама