Ремонт за над 7 млн. лв. очаква няколко бургаски училища и детски градини

10:26, 17 апр 16 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко училища и една детска градина в Бургас предстоят да бъдат ремонтирани, а в районен център „Меден рудник” ще се прави ново детско заведение. Общината вече е пуснала поръчка, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност е 7 135 941 лева без ДДС. Тя трябва да бъде завършена в срок от 370 дни. Училищата, по които ще има ремонтни дейности, са ОУ „Братя Миладинови”, ОУ „Любен Каравелов” и СОУ „Петко Росен”.

Ремонтни работи ще има и в ЦДГ 2 „Ханс Кристиян Андерсен” в ж.к. „Лазур”.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 13 юни. Евентуалният кандидат ще бъде обявен на следващия ден в сградата на Община Бургас.

От описанието на поръчката става ясно, че най-много средства ще се дадат за новата детска градина в районен център „Меден рудник”. Тя ще струва 3 410 317 лева без ДДС. Детското заведение ще е с три градински групи с по 26 деца за всяка от тях, както и една яслена група с 20 деца. Ще бъдат направени четири отделни площадки за всяка група. Ще има също игрище за мини футбол и баскетбол, зеленчукова/ цветна градинка, ажурна ограда с височина 2 метра и т.н.

По-скъпо ще струват и ремонтните дейности в ЦДГ 2 „Ханс Кристиян Андерсен” в „Лазур”. Сумата, която е отделена, е 1 773 160 лева без ДДС. Проектът включва реконструкция, вътрешно преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, както и обновяване на дворното пространство и оградата.

Повече подробности относно поръчката и ремонтните дейности за останалите учебни заведения може да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама