Ученици от Математическата гимназия гласуваха в Европейския парламент чрез играта "Евроскола"

11:44, 17 апр 16 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 438 гимназисти от 25 европейски страни имаха шанса да дискутират европейски проблеми и да изразят мнението си чрез гласуване от депутатските банки на Европейския парламент в Страсбург. Това се случи по време на играта "Евроскола", която събра в сърцето на Европа победителите от регионалните кръгове на състезанието.

Русенските участници направиха своеобразна коалиция с връстниците си от Кипър и Гърция и показаха завидни познания и твърда позиция по икономически, социални и международни теми. Това още веднъж доказа, че отношението към Евросъюза от страна на младите хора е положително, но и критично.

Играта "Евроскола" се организира от Европейския парламент чрез представителствата му във всички страни членки и има за цел да насърчи знанията и формирането на мнение у младите европейци.

Гимназистите бяха разделени на пет групи и във всяка от тях имаше представители на различни държави. Работният език за всички беше английският и благодарение на него бариерите в общуването помежду им бяха свалени.

Учителите, които придружаваха възпитаниците си, също участваха в "Евроскола" и имаха за задача да решат тест, в който въпросите бяха изписани на различен език, говорим в границите на Европейския съюз. Това беше добра възможност не просто да покажем знания, а да намерим общ език и да създадем нови контакти с колеги, единодушни бяха учителят по философия в МГ д-р Магдалена Желязкова и директорът на училището Митко Кунчев.

Пътуването на учениците бе изцяло на разноски на Европейския парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама