Данъчните глобиха „Пайнер” заради „Приказките” в Харманли

11:46, 17 апр 16 25 1091 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данъчните глобиха „Пайнер” ООД с 800 лв., но след обжалване в съда санкцята е намалена на 500 лв. На 7 декември 2014 г., данъчните извършили проверка на ресторант „Приказките” край Харманли, който е собственост на музикалната компания от Димитровград. Поводът за инспекцията бил - установяване факти и обстоятелства, свързани с наличие на организирани посещения за студентския празник, наличие на куверти и тяхното отчитане, установяване цените на предлаганите стоки, отчитане на приходи от продажби и установяване касова наличност на парични средства в търговския обект.

Инспекторите установили, че касовата наличност възлиза на 202.30 лв., а според техните сметки трябвало да има 8606.50 лв. Установена е разлика между фактическата наличност и отразените парични средства в размер на 8404.20 лева, казват данъчните и обясняват пред съда, че разликата не е отразена своевременно чрез операциите „Служебно изведени” суми.

Съставен е акт, а наказателното постановление е в размер на 800 лв.

От фирмата обжалвали пред Районен съд Харманли, защото считат, че постановлението е необосновано, тъй като не ставало ясно в какво се изразява и в какво е точно констатираното административно нарушение. Освен това било нарушено и правото на защита, а размерът на глобата - завишен.

Районният съдия Мария Атанасова е преценила, че санкцията трябва да бъде занижена на 500 лв., защото досега дружеството не е било наказвано, а нарушението не водело до неотразяване на приходи.

Решението може да се обжалва пред Административен съд Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама