Ремонтират улици и правят кътове за отдих във „Възраждане“ за над 3 млн. лв.

14:32, 17 апр 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е пуснала обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни работи за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства в комплекс „Възраждане“. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 3 413 522 лева без ДДС. Тя трябва да бъде завършена в рамките на 180 дни.

От описанието стана ясно, че реконструкция на междублокови пространства ще се прави между улиците „Сан Стефано“, „Гладстон“, „Васил Левски“ и „Дебелт“.

Ремонт очаква пък улиците „Христо Фотев“, „Цар Самуил“, „Македония“, „Пробуда“, „Любен Каравелов“, „Васил Левски“ и „Ивайло“. Предвижда се и реконструкция на улица „Фердинандова“.

Предстои да се направи подмяна на амортизирани и негодни елементи (капаци на ревизионни шахти, стълбове и осветители, улични оттоци). Ще се изгради нова дъждовна отводнителна система, където такава липсва, или подмяна на компрометирани участъци от съществуваща, с цел осигуряване надеждно отвеждане на води от улични платна, тротоари и алеи.

В проекта се предвижда поставяне на енергоефективно улично осветление.

Кандидатите могат да подават оферти до 14 юни тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама