Учредяват общност за "бавно хранене" в Пловдив

15:02, 17 апр 16 / Любопитно 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учредяване на Slow Food конвивиум в Пловдив под тепетата инициират Фермерският пазар и "Фермата". Началото на пловдивската структура за бавно хранене ще бъде поставено на 28 април (Велики четвъртък) от 18 часа в клуб "Отсреща".

"Вериги за бързо хранене на градския площад, супермаркети с технологични храни и реклами, които непрекъснато ни се натрапват. Какво става?! Въпреки че всички мечтаем за здраве и истинска храна, не ни достига воля да изискваме промяна ли?", питат реторично инициаторите.

Световното движение Slow Food възниква през 1989 г. в гр. Бра, Италия, като контрапункт на веригите за бързо хранене и тяхното унищожително влияние върху местните традиции и култура, свързани със селското стопанство и храните.

Философията на Slow Food е заключена в следните три думи: Good, Clean and Fair, т.е. храната трябва да е вкусна и от качествени продукти; да е произведена по природосъобразен начин, не увреждащ околната среда, и да се произвежда по социално отговорен начин, т.е. производителите трябва да получават справедливо възнаграждение за своя труд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама