„Топлофикация София“ бави преасфалтирането на ул. „Горски пътник“

15:14, 17 апр 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от осем месеца жителите на столичния квартал „Лозенец“ не могат да видят ул. „Горски пътник“ изцяло преасфалтирана. Причината е, че Столичната община чака „Топлофикация София“ да осъществи предвидени ремонтни дейности  в участъка от детската градина „Веселушка“ до ул. „Богатица“.  Това обясни директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ към Столичната община Васил Начевски пред София Topnovini.bg.

Още в началото на 2016 г. от общината заявиха пред София Topnovini.bg, че основният ремонт на останалата част от кварталната улица ще бъде извършен през пролетта. Сезонът обаче отдавна започна, но графикът на „Топлофикация“ за подмяна на топлопровод за този участък все още се бави.

Обновяването на улицата предизвика множество негативни коментари сред местните хора. Те недоволстваха от забавянето на ремонта, от изпълнението му и от крайния резултат. 

Няколко месеца гражданите газеха в калта и нямаше къде да паркират автомобилите си, докато улицата беше разкопана. Половината пътно платно беше асфалтирано, а на другата половина бяха наредени павета. Улицата е еднопосочна и паважът е поставен, за да паркират жителите своите автомобили там. Това различие в пътната настилка беше прието с недоразумение от много хора.

От общината обясниха, че улицата е преасфалтирана по австрийски модел след допитване до жителите на квартала. Паважът е положен, за да може при проблем във водопроводната мрежа да не се нарушава асфалтовата настилка, а само да бъдат вдигнати паветата. Изпълнител на проекта е „Иса 2000“ ЕООД.

От София Topnovini.bg ще следим дали ремонтът ще приключи през пролетта, както от общината вече обещаха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама