Намалява броят на заболелите от остри респираторни заболявания в област Русе

15:34, 17 апр 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намалява броят на заболелите от остри респираторни заболявания в област Русе през първата седмица на април в сравнение с последните дни на март, сочат отчетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Русе. От 174,07 на 10 000 души при предпоследния период те спадат на 135,99.

Ентероколитът обаче поразява нови жертви. В края на март не е открит нито един заболял, докато в началото на април има нови 10 случая, повечето в училища и други детски заведения за по-невръстни малчугани. Тквоа е положението и при другите зарази. Както при повечето от тях, най-големият брой засегнати е в град Русе.

Положението с колиентерита напомня това с ентероколита – при нито един случай в края на март, в началато на април вече има един заболял.

Все повече подрастващи поразява и варицелата – при 66 заразени в предпоследния отчет на РЗИ-Русе, в последния те вече са 73.

От ротавирусен ентерит също са заболели повече хора – от 3 на 5 са нарастнали новооткритите случаи.

Положителна обаче е тенденцията при гастроентероколита – имало е 16 случая в края на мрат, а в началото на четвъртия месец на годината – нито един.

Салмонелозата запазва нивото си – по два нови случая са откривани и в двата описвани периода. Има и по един случай на вирусен хепатит.

В началото на април не са открити болни от скаралтина, докато в края на март е имало един. Преборената преди 27 години болест на бедността и недохранването – туберкулозата е поразила още една жертва, е станало ясно в края на март. За април няма данни за новооткрити случаи на „жълтата гостенка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама