Първанов иска общ кандидат-президент с ВМРО

15:54, 17 апр 16 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Първанов поиска АБВ и ВМРО да имат общ кандидат-президент на предстоящите в края на тази година избори. Това стана по време на отчетно-изборното събрание на “войводите”.

“Време е повече от всякога за консолидация и единение на национално-патриотичните сили. Време е за автентичен патриотизъм, дори просветен, разумен, модерен национализъм”, каза бившият президент.

„Ще бъде грехота, ако отиде всяка от партиите, представени тук със своя кандидатура и просто се преброим. Винаги съм апелирал затова да потърсим максимална консолидация и единение, защото президентът олицетворява националното единство. Нека да постигнем това единство далеч преди самите избори, ако това стане не просто успехът ще бъде на наша страна, а ще имаме силен, достоен държавен глава, с който да се гордеем”, заяви Георги Първанов.

Според него, между АБВ и ВМРО, както и между патриотичните центристки сили като цяло, има много общи задачи.

„Нужна е единна, твърда, категорична реакция на опитите на съседна Турция повече от всякога в последните десетилетия да се намесва във вътрешните работи на България”, заяви Първанов.

Той определи като „неслучаен” фактът, че граждани се намесват в опитите за опазване на външната граница на страната. „Мисля, че сега е дошло времето чрез законодателна инициатива да създадем предпоставките за създаването на гражданска гвардия, за да има правила и ясно определени правомощия не само в този случай, а и когато има бедствия и аварии”, предложи Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама