Цветанов се оплака от коалиционните партньори на форума на ГЕРБ

16:17, 17 апр 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов обвини коалиционните партньори в Народното събрание, че не винаги формацията получава необходимата от тях подкрепа при взимане на решения.

“Нито веднъж групата на ГЕРБ не работеше срещу коалиционните си партньори, защото по този начин подкрепяме Бойко Борисов”, каза той.

И похвали председателя на парламента Цецка Цачева за умението й и работата й по постигане на консенсус между всички партии. “Важно е ГЕРБ да направим възможния консенсус с политическите ни опоненти”, смята той. Цветанов даде добра оценка и на всички министри, които работели активно и се отзовавали и решавали проблемите на гражданите.

Вторият в ГЕРБ заяви още, че няма конфликт между него и вътрешния министър Румяна Бъчварова - нито по принцип, нито заради промените в Закона за МВР. Той посочи, че в рамките на партията всички реформи се обсъждат и е нормално да има противоречиви мнения.

“Изборджията” Цветанов похвали структурите на партията заради миналия вече местен вот и се похвали, че кметове на ГЕРБ управляват общини и населени места, където живеят над 5.5 милиона българи. “Това увеличава влиянието ни, но и отговорността ни”, каза още той.

Викайки от трибуната, въпреки наличието на микрофон, Цветанов заяви, че управлението на Борисов е безалтернативно и заяви, че винаги ще получава подкрепа от партията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък използва днешния форум на ГЕРБ, за да се обясни пред около 4 000 делегати от цялата страна защо общинският съвет в столицата е увеличил билета за градския транспорт до 1.60 лева.

“Само преди няколко дни СОС взе тежко и непопулярно решение. В същото време помислихме за уязвимите и хората, които пътуват редовно. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно, като подменим всички превозни средства и изградим метрото. Пълна публичност на средствата”, каза Фандъкова, която е и зам.-председател на партията.

Кметът на София обвини останалите партии в местния парламент в популизъм и заяви, че всички й казали, че решението за по-скъп билет е правилно, но не искали да подкрепят публично такова решение. Тя обеща пълна публичност на разходите и приходите.

“Доверието е най-големият капитал на ГЕРБ, то ни дава най-голямата сила, но е и изключително крехко и се губи. Получихме доверието заради свършената работа, но и заради очакването, че можем и още”, каза още Фандъкова.

“Силата на ГЕРБ е в нашата заедност”, каза и кметът на Бургас и също зам.-председател Димитър Николов.

На форума присъстват общинските кметове и общинските съветници от ГЕРБ, членовете на общинските и областните ръководства, областните координатори на партията, народните представители, евродепутатите и министрите от ГЕРБ. Гост е и министърът на външните работи Даниел Митов.

Срещата е традиционна за ГЕРБ от 2013 г. насам и е планиран преди няколко месеца. Очаква се акцент на форума да бъдат коалиционните отношения и по-добрата координация между министрите и депутатите, както и предстоящия вот за президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама