Борисов нападна другите партии за корупция, обеща да е безмилостен към своите

16:50, 17 апр 16 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов нападна всички останали партии, като заяви, че искат да го свалят от власт, защото се бори активно с корупцията. “Другите изглеждат слаби, но това не трябва да ви подвеждат, защото те се обединяват около общия враг. Адвокатите на мафията, на Мултигруп (най-вероятно лидера на “Движение 21” Татяна Дончева - бел. ред.) - стават борци с корупцията и около тях и те с тях започват да се обединяват”, каза той пред 4 000 кметове, министри, депутати, председатели на общински съвети и делегати от ГЕРБ в зала 1 на НДК.

“Тяхната тактика е всеки ден да се опитват да ерозират силата на ГЕРБ и най-силното ни място - това е чистотата на парковете. Дали в скандали, дали в обществени поръчки, но целта е някъде нещо да се хване”, заяви премиерът.

“Ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никой няма да има и разбира се, тези, които те съдействат това да се случи, както Московски - защото аз лично съм ръководил нещата там. Подготвил съм много изненади, внимавайте”, каза още Борисов. “Когато се бием с контрабандистите, някой да не ни помогна? Напротив - ходят и се пазарят с контрабандистите да ни свалят. За миналата година са 3 млрд., тази година ще ги и минем повече в бюджета от битката с контрабандата. Дали им е хубаво?”, заяви той.

И предупреди: “Само малко съмнение в нас да се появи и сме приключили - колко партии си заминаха. Дори, ако ме питате, БСП - никога не съм мислил, че тази монолитна партия, може да се докарат на 10-12%. Докара ги корупцията там. Така, както сме тук, утре може да ни стига и един кабинет да се съберем”.

"Нямам претенции, че в тази зала няма корупмпиран човек и всички сте чисти", вметна все пак той.

“Всяка партийна организация трябва да бъде толкова кристална и чиста за борбата с корупцията, че темата не трябва да стигне до мен. Всички знаете по места какво е неприемливо да правите - и няма да го правите. Ама няма - другите партии така, този ви помоли - не”, допълни Борисов. И ги предупреди още: "Очаквайте големи атаки".

"ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. А това може да стане само, ако не си вземете бележка", заяви Борисов.

И намекна, че е получил сигнали за нередности на общинските пазари в столицата. "Интернет е хубаво нещо - можеш не само да си качваш карикатури, но и да получаваш сигнали. А аз имам механизма да ги проверявам", каза Борисов.

Той защити още кмета на София Йорданка Фандъкова за решението за билета и отново нападна конкуренцията вдясно. “Ако имаше десни политици, щяха да питат ежедневно защо има карта 8 лева на месец. Благодаря на СДС, показа, че е останало в нея нещо дясно, и поехме целия този удар. Трябва ли на данъкоплатците в цяла България да взимаме 95 милиона лева, за да дотираме софийския градски транспорт?”, каза той.

Борисов нападна евродепутатите от ГЕРБ заради фалшив доклад за корупцията, който кандидат-председателя на БСП Корнелия Нинова представяше пред медиите.

Премиерът заяви, че трябва да се намери друг начин за издигане и избор на президент. Той не виждал логика партията да се "бъхти" да издига президент, а той на следващия ден да се разграничи от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ изрази още недоволството си, че държавата субсидира обновление на жилищните блокове, а хората протестирали срещу по-скъпата винетка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама