Над 1000 пловдивски ученици станаха "академици" по изкуствата

17:40, 17 апр 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1000 ученици са преминали през Модерна академия на изкуствата "Синдикат", която успешно завърши петата си учебна година, съобщиха организаторите от "Сдружени пловдивски творци".

За да бъде достъпът на младите до изкуството напълно безплатен, Община Пловдив съфинансира проекта в частта хонорари на преподавателите, а другата половина от средствата - за зали, логистика, техника, режийни, се осигурява от сдружението.

"Надяваме се догодина Академията да стъпи в една нова, тригодишна програма, чиято цел е домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019", коментира Анета Русковска.

Осемте програми в академията са "Творческо писане", "Модерни методи на мислене", "Визуални изкуства на 20 век", "Литература на 20 век", "Екранни изкуства", "Модерна музика", "Графичен дизайн" и "Практики на съвременната философия". Курсовете са по два астрономически часа, 25 седмици, всяка събота или неделя.

В последния ден за тази учебна година вчера курсистите четоха есе на тема "Щастие или нещастие е да си българин", правиха презентация на Дадаизма като течение в изкуството, показаха свой игрален филм, с който неговата режисьорка е приета да учи екранни изкуства в Лондон, говориха как да преодоляваме напрежението при говорене пред публика, и подредиха изложба "Лого и плакат", която може да се види в сградата на Общинския съвет в Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама