От ОУ „Панайот Волов” най-добри на състезание по краснопис и правопис за първокласници в Шумен

17:45, 17 апр 16 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
II ОУ "Д-р П. Берон" бе домакин на  първото градско състезание по краснопис и правопис за учениците от I клас, съобщиха от школото.

В надпреварата взеха участие 7 учебни заведения от Шумен. Всяко училище се представи от отбор от 8 ученици. Състезанието бе под формата на тест, като времето за решаването му беше 40 минути.

Работите на децата бяха оценени от авторитетно жури от университетски преподаватели в състав: проф. Наталия Витанова, гл. ас. д-р Калина Йочева и д-р Снежана Добрева.

Докато журито проверяваше, за доброто настроение на родители и гости се погрижиха децата от вокална група "Шаренийки" с ръководител Христомила Станева към II ОУ "Д-р П. Берон" и децата Калоян Иванов и Александра Ганчева от СИП "Народно пееене" при IX ОУ "П. Волов"с ръководител Жени Йорданова.

1 място и купа за отборно представяне завоюваха учениците от IX ОУ "П. Волов" с ръководител М. Златкова, втори се наредиха II ОУ "Д-р П. Берон" с ръководител К. Маринова, а трети са НУ "Княз Борис I" с ръководител П. Петрова.

Най-добър в индивидуалното представяне беше Серкан Садретин от СОУ "В. Левски" с 86 от 86 възможни точки. С по 84 точки бяха Ивайла Димитрова - СОУ "С. Доброплодни", Виктория Антонова - НУ "Княз Борис I" и Станимир Мартинов - II ОУ "Д-р П. Берон". На трето място са Светлозара Димитрова от IX ОУ "П. Волов" и Несрин Хюсмен - НУ "И. Р. Блъсков" с 83 точки.

Всички участници получиха и грамоти и награди от ШУ "Епископ К. Преславски".

Резултатите на децата са много високи и с това показахме, че, въпреки че в учебната програма няма предвидени часове за краснопис, шуменските учители работят с възрожденски дух и са подготвили нашите първокласници много добре, заявиха от II ОУ "Д-р П. Берон".

От ръководството на училището изразиха желание догодина да проведат отново състезанието, като амбицията им е то да включи ученици от I – IV клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама