Възраждането на БСП изисква много усилия, а не виждам такава готовност, казва Румен Овчаров

18:21, 17 апр 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Планът за възраждане на БСП изисква страшно много усилия, но не виждам готовност в партията и ръководството да ги направи, т.е. първият епизод на промяната включва промяна в управлението и той е задължителен”. Това заяви пред БНР Румен Овчаров, член на градския съвет на БСП. Вторият епизод от промяната в левицата той илюстрира като „Силата се пробужда“, използвайки аналогия с „Междузвездни войни“, а третият епизод разположи по-далече във времето.

“За да се върне обратно и да преодолее пропастта, БСП трябва да направи много голяма крачка – връщането на образа на морална идейна партия с кауза, защото той е загубен през последните години сред българските избиратели. В България има прекалено много проекти които се случват първо някъде в задкулисието, а после излизат на сцената”, коментира още Румен Овчаров.

Запитан самозаличават ли се левиците, Овчаров отговори, че левицата няма проблем с идеологията и каузата си, а с реализацията на тази кауза. Обратно – според него десницата няма този проблем, защото при нея идеята е нещо зад гърба, а водещ е най-елементарният егоизъм.

“Левицата има системен проблем и ако не го изчистим, ще продължим ад се въртим в омагьосан кръг”, смята Румен Овчаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама