Няколко степени на защита гарантират безопасност в асансьорите в МБАЛ-Русе

19:16, 17 апр 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-часова грижа и няколко степени на защита се грижат за асансьорите в Многопрофилната болница за активно лечение в Русе (МБАЛ-Русе), научиTopnovini.bg.

„Тръгне ли даден асансьор да се движи с повече от 1 метър в секунда, има заклинващи устройства, които веднага го спират, има още буфери и други средства, които осигуряват безопасността“, сподели началникът на отдел „Поддръжка“ към МБАЛ-Русе Цоню Стоянов.

Той добави, че асансьорите са на почти 30 години и е нормално от време на време да се износват части. Съответната нормативна уредба обаче се спазва стриктно. Има периодичен контрол и всичко се следи и се подменя и обновява своевременно.

Стоянов добави, че при случая в края на март, при който в болницата идваха пожарникари, за да отварят единия от асансьорите, появата им е била на практика излишна.

„Разбирам притеснението на хората, когато изпаднат в подобна ситуация, но вместо да звънят на тел. 112, могат да погледнат залепените в асансьорите стикери, на които има ясни указания, как да се действа“, каза още той.

Уточнено бе, че в края на март просто е имало временен проблем с краен прекъсвач и асансьорът е спрял до буферите.

„В това няма нищо опасно. В сградата на МБАЛ-Русе денонощно има дежурен асансьорен техник, който във всеки един момент знае, как да реагира и да разреши подобен проблем. В този случай вратите са автоматизирани и асансьорните техници могат да ги отворят със специални ключове. Не е била нужна намесата на пожарникарите с лостове и със сила. Необходимо е малко повече спокойствие и внимание. Пак казвам, указанията са написани достатъчно ясно с големи букви на стикерите в и извън асансьорите“, коментира още Цоньо Стоянов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама