Пловдивчани с награди от националното състезание "Енергетиката и ние"

19:16, 17 апр 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средношколци от Пловдив бяха отличени от "Енерго-Про" във финала на националното състезание "Енергетиката и ние". Възпитаниците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив Захари Любомиров, Георги Димитров и Нонка Иванова взеха наградата на компанията за най-перспективен проект.

Надпреварата събра във Варна 70 ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника от Пловдив, Бургас, Горна Оряховица, Стара Загора, Русе, Дряново, Червен бряг, Козлодуй, Севлиево, Димитровград, Габрово, Русе, Ямбол, Варна и др.

Младежите представиха те своите проекти под формата на презентации или макети на електрически инсталации на производствени и битови сгради във Факултета по електроника на Техническия университет. Оценява ги жури с представители на ТУ - Варна, общинската дирекция "Образование и младежки дейности", Регионалния инспекторат по образованието,  Асоциацията на производителите на екологична енергия, ЕСО ЕАД - МЕР Варна,  "Енерго-Про" ЕАД, "Вестас България" ЕООД и "Калиакра уинд пауър" АД.

Всички финалисти получават поощрения и сертификат за участие. За най-добре представилите се трима ученици от всяка секция има специалнr награди, а за класираните от първо до шесто място във всяка група - сертификат за класиране, признат за прием в ТУ - Варна, в специалностите електроенергетика, електроснабдяване и електрообзавеждане, топлотехника и ВЕИ, електротехника и ВЕИ за учебната 2016/17 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама