Политиците виждат сатирата, както евнух гъделичка падишаха, според Христо Комарницки

19:37, 17 апр 16 / Политика 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Може би е добре, че политиците ни се сърдят на карикатурите. Ние, като една полуориенталска страна, сякаш сме свикнали нашите политици да мислят, че сатирата е някакво телевизионно предаване, което ги гъделичка леко, както евнух гъделичка падишаха. Точно така изглежда сатирата в техните очи, така че е нормално да се сърдят на сериозната сатира. Това каза карикатуристът Христо Комарницки по бТВ.

В сряда видеокарикатура на Чавдар Николов, осмиваща премиера Борисов и “патриотичните организации”, които патрулират по границата и ловят бежанци, беше свалена от сайтът Vbox7 собственост на „Нова телевизия“. Комарницки защити колегата си, като това направиха и много граждански организации и обществени личности, които се организираха и на протест в защита на Николов. В петък „Нова“ предложиха нов договор на Чавдар Николов, като върнаха и всичките му карикатури в сайта.

Комарницки коментира състояние на обществото като каза, че много му се иска публиката да мисли какви медии потребява, на кого се доверява, какво чете и гледа.

„Направи ми впечатление колко много кулинарни предавания има в ефира. Българинът се превърна в кулианарен гений, очевидно хората се замислят много какво ядат. Никой обаче не си дава сметка какво духовно потребява, какво чете и гледа, с какво го хранят сайтове, вестници и списания“, каза Комарницки.

Той допълни, че нещата са станали по-зле с появата на медиите бухалки. По думите му те са били създадени с цел да ударят този или онзи бизнесмен, политик или публична фигура, но са се превърнали в нещо като официозни медии.

„Медиите бухалки започнаха да задават политически линии и тука вече е вината на властта, че с охота прие да участва в тези жълти медии“, заяви карикатуристът.

На въпрос как избира на кого да направи карикатура, Христо Комарницки обясни, че те сами се избират, застават на екрана и казват - ето, аз съм героят, нарисувай ме. Той завърши с изказването, че днес всъщност обществото е изправено до стената и трябва или да се борим, или да отидем към Терминал 2.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама