Над 200 животни са обработени при акция по кастрация на домашни любимци

19:57, 17 апр 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампанията за кастрация на домашни и дворни кучета и котки в Сливенска община премина при изключителен интерес, съобщават от администрацията. Кампанията се проведе от екип от ветеринарни лекари на Анимал Спей Нютър Интернешънъл /ASNI/,  под формата на Спейятон (маратон по кастрация). Специалистите споделиха, че са впечатлени от чувството за отговорност на хората от общината и предвиждат още една такава акция през септември.

В рамките на четири дни са обработени 222 животни при планирани 200. През първия ден от акцията са кастрирани 19 кучета и 42 котки, през втория - 15 кучета и 46 котки, през третия - 17 кучета и 49 котки и през четвъртия ден  - 17 кучета и 17 котки.

На животните е извършена лапароскопия, която е безопасен и минимално инвазивен хирургичен метод, който не ги травмира и е максимално щадящ, което гарантира по-малко болка и дискомфорт, и бързо възстановяване,  посочват специалистите от ASNI.

Целта на интервенцията бе да се намали броя на бездомните кучета и котки в Сливен и малките населени места, нараснал заради безконтролното размножаване на домашни любимци, и беше напълно безплатна. 

Двигатели на акцията и нейни организатори са доброволците Луси Арвайер от Шотландия и Диана Димова от Сливен.Кампанията се осъществи със съдействието на Община Сливен и Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама