Варненци канят Бойко Борисов да мине по Аспаруховия мост

09:05, 19 апр 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С покана към министър-председателя Бойко Борисов да премине с кола през Аспаруховия мост в посока центъра на града ще се включат варненци в днешното предаване на бТВ „Питай премиера“. Идеята е еволюция на предложенията по същия 10-километров маршрут, който след началото на ремонта отнема от 2 до 4 часа, да пътуват кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев и регионалният министър Лиляна Павлова.

За четирите дни от официалния старт на ремонтните дейности по моста изпълнителите от „Хидрострой“ са работили само в делниците, и то като чиновници – от 8 до 17 ч., установиха жителите на южните варненски квартали, обединени в няколко Фейсбук групи. Най-новата от тях е „Варна иска втори Аспарухов мост“, която за три дни от създаването си събра над 700 членове.

„Има две машини и трима работници, докато стотици, а в пиковите часове хиляди псуват кмета, „Хидрострой“ и всички от общината“, споделя един от хилядите потърпевши от ремонта. След вчерашните масови закъснения за работа от днес голяма част от жителите на „Аспарухово“ и „Галата“ се организират за преминаване на моста пеша или с велосипеди, или се групират по 4 – 5 души в една кола да поделят горивото за заобикаляне през Белослав и Разделна.  В социалните мрежи има и призиви за затваряне на моста за лични коли, като полицейски пост пропуска само возилата на градския транспорт, таксита и служебни автомобили и пренасочва транзитния поток през алтернативни маршрути извън Варна. Не липсват и практически препоръки към организацията на ремонта, включително и предложения за поставяне на химически тоалетни по краткия маршрут.

Заради задръстванията, които бавят и линейките, от днес Центърът за спешна медицинска помощ има изнесен екип в „Аспарухово“. В 7 ч. тази сутрин колоните от чакащи коли преди моста са започвали от центъра на квартала, научи Topnovini.bg.

Ето и препоръчваните от Агенция „Пътна инфраструктура“ алтернативни маршрути за транзитно преминаващите през Варна леки и тежкотоварни автомбили:

От ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав до АМ „Черно море“;

От Варна по АМ „Хемус“ до Девня – Синдел – Юнак – Дъбравино – Горен чифлик – Долни чифлик - Старо Оряхово - Бургас;

За пътуващите от Бургас през с. Старо Оряхово - Долни чифлик - Горен чифлик – Дъбравино - Юнак - Синдел до гр. Девня, а оттам по АМ „Хемус“ до Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама