Магически великденски яйца изписват в Асеновград

18:17, 19 апр 16 / Любопитно 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромни магически великденски яйца ще бъдат изписани в Асеновград по време на Великденския пленер на 28 април. Същия ден ще има и Детски празник с участие на творчески състави и ще се състои награждаването на победителите в конкурса "Вълшeбният свят на книгите".

В храма "Свети Николай Чудотворец" пък ще бъде открита изложба на икони, рисувани от малките зографчета на Представително детско ателие "Пъстроцвет" и учениците от СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Събитията са част от Великденската програма на Община Асеновград, която започва на Цветница (24 април) с празничен концерт на детските състави при НЧ "Родолюбие" от 11 часа пред сградата на читалището.

В навечерието на Великден в Историческия музей в Асеновград ще гостува изложбата "Възрожденска графика и живопис" от фонда на ХО "Станка Димитрова" на Регионалния исторически музей в Кърджали.

Голям всенароден празник и Великденски концерт ще има на 2 май от 11.30 часа, когато всички ще се веселят на площад "Академик Николай Хайтов" с Виевската фолк група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама