Замъкът в Равадиново обявен за световно архитектурно чудо

07:24, 20 апр 16 / Любопитно 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Замъкът в Равадиново "Влюбен във вятъра" взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' DesignAward" 2016, съобщиха от Община Созопол.

Родният призьор, творение на собственика си – бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия – Абдула, като предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново. Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.

Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо до едноименното езеро.

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".

От Замъка приемат наградата преди всичко като признание за България и добър знак за българският туризъм в началото на сезона. В световната класация на иновативните дизайни в туризма тази награда спомогна за класирането на страната ни от 85 на 35 място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама