Награди за търговищкия клуб Батик от национален конкурс

07:27, 20 апр 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три момичета от Клуб „Батик” към Младежки дом-Търговище, с ръководител Славка Георгиева, печелят награди от Националния конкурс за детска рисунка и литературна творба „Рецептите на баба”. Дария, Мелиса и Селин са отличени в трите възрастови групи на конкурса, като имената им са публикувани под номер 1 във всяка група.

Клуб „Батик” печели награди от този конкурс вече 4 години. Сред носителите на отличия в предишни години са още Свилена Иванова и Димана Стойчева. В първа възрастова група в тазгодишното издание  на конкурса награда печели 7 годишната Дария Моллова, във втора възрастова група е отличена Мелиса Мустафова Айдънова на 10г., а в трета Селин Тунчер Дауд на 11г. 

Конкурсът се организира за седма поредна година от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите в партньорство с Национален дворец на децата и е част от календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката и има национален статут.  

„С благодарност към стотиците участници в нашия конкурс. Дълги години сме имали участници от цялата страна, но за първа година от абсолютно всички области на България. С огромна благодарност от нас и към учителите, родителите и ръководителите на художествени школи.”-коментират организаторите .

Церемонията за награждаване на победителите в конкурса „Рецептите на баба” ще се състои в четвъртък в Национален дворец на децата. Отличените творби в трите възрастови групи ще съставят пътуваща изложба, която ще придружава фестивала „Пъстра трапеза” в населените места, където гостува, а техните автори ще получат грамоти и предметни награди.

По информация на организаторите, търговищкия клуб "Батик" е един от най-активните участници в конкурса. Обмисля се възможност за бъдеща самостоятелна изложба на клуба с творби на кулинарна тематика, създадени от децата през годините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама