Община Тервел подготви проекти за ремонт на училищата

08:29, 20 апр 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектите с европейско финансиране, които се предвижда да се реализират при училищата в община Тервел, целят да се преодолее един от дисбалансите, които се проявяват през последните години - липсата на средства за текуща поддръжка на физкултурните салони в селата доведе до невъзможността те да се бъдат ползвани, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Решението отпреди десетилетия за отопление на салоните с инсталация с чугунени радиатори, захранвана от основното котелно стопанство на сградите се оказва неудачно в годините на недостиг на средства. Спирането на отоплението на салоните е довело до напуквания на тръбната инсталация и отоплителните тела, а много скоро след това са похабени подовите настилки и мазилките. Дограмите са много стари -метални и дървени, покривите на салоните имат течове. Така с течение на годините децата по селата са лишени от възможност да спортуват в студените месеци. За да се промени това, Община Тервел подготви проекти за основен ремонт на  физкултурните салони на четири основни училища - в селата Коларци (средищно училище), Нова Камена (средищно училище), Безмер и Зърнево. Включени са както мерки за енергийна ефективност , така и строителни дейности за основен ремонт и обновяване. Отоплението ще бъде локално.Изготвят се проекти и за реконструкция на три външни спортни площадки - в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел и в училищата в селата Коларци и Нова Камена.

Общината подготвя за кандидатстване и технически проекти за обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в две детски градини - в селата Орляк и Безмер. Тези две села са с най-голям брой деца. Сградите на детските градини са идентични. Предвижда се основен ремонт на постройките и дворното пространство, вкл. и оформяне на нови детски площадки в дворовете.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама