Горящ трактор, ел. табло и сухи треви гасиха огнеборците в Русе

12:29, 20 апр 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера от 11:09 до 11:40 часа един противопожарен автомобил от Втора РС "Пожарна безопасност и защита на населението" – Русе е изпратен по пътя град Русе – Николово по сигнал за горящ трактор „Коматсу WB97”. Причината за лумването на пламъците е техническа неизправност.

Огнеборците са ги загасили с 600 л вода и 6 кг. прах. При инцидента са нанесени щети по двигателя на трактора. Пострадали при произшествието няма.

Отново екип от Втора РСПБЗН – Русе също вчера е ходил по сигнал за запалване във външно ел. табло на ул. "Хан Омуртаг" в Русе в ранния следобеда. На място огнеборците са установили, че при ремонтни работи багер ударил кабел и е предизвиква произшествието в таблото, собственост на „Енерго Про”.

Отново вчера, от 17:34 до 18:25 часа един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Бяла е изпратен на адрес в града, в местността „Моруница”. Сигналът е бил за запалени сухи треви. Според пожарникарите, произшествието е възникнало заради изпаднала гореща калотка от влак. Пожарът е засегнал площ от около 1000 квадратни метра.

Екип на пожарната е реагирал и на един лъжлив сигнал за пожар. В 19:43 часа е получено обаждане за запалени сухи треви във Ветово на ул. „Съединение“. При пристигане на посоченото място, се оказало че пожар няма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама