Сидеров призна хулиганство и нападение над полицай на летище Варна

14:08, 20 апр 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волен Сидеров се призна за виновен по делото за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летище Варна в началото на 2014 г. Лидерът на „Атака“  сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Софийския градски съд днес.

Наказанието за Сидеров е пробация, която не включва общественополезен труд, а удръжки от заплатата в размер на 15% в продължение на година и 2 месеца в полза на държавата. През този период той ще се среща редовно с пробационен служител и ще потвърждава регистрацията си по настоящ адрес.  

Прокурор Зорница Тоскова заяви, че право на подсъдимия е да сключи споразумение, а данните за лъжесвидетелстване на съпартийците му, че той е бил жертва, а не нападател, тепърва ще се проверяват.

Инцидентът през януари 2014 г. започнал още в самолета, в който Сидеров пътувал заедно с депутати от националистическата си партия. Там той вдигнал скандал на френския дипломат Стефани Дюмортие, а впоследствие ударил полицай и пътник от самолета, който защитил дамата от нападките му.

Това е пето споразумение за Сидеров по повдигнати обвинения за хулиганство и нападения с телесни повреди. Досегашните също са за пробация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама