Медицински университет-Плевен ще представи съвременна технология за виртуална дисекция

14:09, 20 апр 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Медицински университет - Плевен проф. д-р Славчо Томов и доцент Добромир Димитров, ръководител на Хайфу Център "Света Марина", за първи път ще представят високотехнологично устройство за виртуални дисекции.

Събитието ще се състои на 21 април, от 14:30 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център и в навечерието на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема "Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи".

Очаква се да присъстват специалните гост-лектори от Република Китай проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и преподаватели и студенти на висшето училище.

Виртуалната медицинска маса е високотехнологичен образователен портал, който МУ-Плевен ще въведе в обучението не само на студенти, а и ще използва за дисекции при предоперативна подготовка и за планиране на операции.

Масата позволява на всяко едно медицинско лице лесно да изследва, проучва и диагностицира пациент, използвайки изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални анатомични и медицински случаи от световната практика.

Към днешна дата технологията има инсталации в повече от двайсет и пет държави, сред които Великобритания, Германия, Швеция, Австрия, Мексико, Китай, САЩ, Русия и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама