Традиционни и иновативни културни прояви финансира Община Русе с 52 000 лв.

14:42, 20 апр 16 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25 проекта от общо 48 постъпили предложения в областта на културата и изкуството на обща стойност 52 000 лв. ще финансира през тази година Община Русе.

Това съобщиха от местната администрация в крайдунавския град днес.

Проектите са класирани от назначената за целта комисия от кмета Пламен Стоилов.

Най-сериозно финансиране ще получи клубът за акробатичен рокендрол и брейк "Рок Инвейдърс", който ще организира второто издание на брейк денс фестивала "Breaking point" с помощта на 3 000 лв. от местната хазна.

"Тринайстата тъмна нощ в музея" ще получи 2 924 лв. Провеждането на фестивал "Процес - пространство" пък ще бъде подпомогнато с 2 900 лв.

Тамбурашкият оркестър в Русе ще получи 2 683 лв. за участие в МЕждународен средизомноморски фестивал в Порденоне, Италия.

Иновативен младежки уъркшоп "Музика и цветове" ще проведе училищното настоятелство на МГ "Баба Тонка", което за целта ще получи и 2 500 лв. от програмата за финансиране на художествени проекти на Община Русе.

По над 2 000 лв. ще е финансирането и за гостуването на постановката "Бяло върху бяло" на ДТ "Сава Огнянов" в Санкт Петербург, за Международния конкурс за екслибрис на РБ "Любен Каравелов" "Ex Vino - Ex Veritas", за "Младежки творчески индустрии" на сдружение "Вдъхновение", за фестивала "Сцена под Липите" на НЧ "Пробуда" Николово, за Лятната детска академия на фондация "Бистра и Галина", за гостуване на театър "Одеон" в Русе, за "Театрална ваканция в музея", за фестивала "Светът е за всички", за русенския алманах за култура и изкуство "Брод 2016", за отбелязването на 80 г. хор "Дунавски звуци", за концерт-спектакъл по повод 15 години ДА "Найден Киров", както и за Международния литературен фестивал на МД "Елиас Канети" в Русе.

Най-скромни са от НЧ "Захари Стоянов - 1937" за концерт "Музикални следи" с 999 лв., НЧ "Просвета" в Семерджиево със 700 лв. за организиране на регионална среща на традициите по повод 340 години от основаването на селището, както и НЧ "Георги Бенковски - 1937" с 459 лв. за проекта си "Аз се уча да чета, буквите познавам чрез игра".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама