Студенти от Икономически университет-Варна гостуваха на областната управа в Търговище

15:35, 20 апр 16 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студенти от Варненския Икономически университет посетиха областната администрация в Търговище в рамките на „Ден на отворените врати”, съобщиха от пресцентъра на институцията.  Студентите от специалност „Строителство и недвижими имоти” бяха посрещнати от областния управител Светлин Бонев, който ги запозна със своята работа и правомощията си.

„Преходът от образование към първата работа е важен момент в живота на младите хора, тъй като определя перспективите за професионално развитие, потенциала за доходи и социалното положение в дългосрочен план“, заяви пред младежите областният управител.

В рамките на посещението, студентите бяха запознати с дейността на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Те получиха подробна информация за структурата в администрацията и за цялостната организация на работата. Студентите научиха и какви документи се налага да бъдат издавани, както и кои са нормативните разпоредби, на които се базира работата в институцията.

Никола Станчев-ръководител на един от най-големите проекти от Инвестиционната програма на община Търговище по ОП „Регионално развитие“,  представи пред младите хора проект „Повишаване качеството на живот чрез подобряване физическата среда в град Търговище“, чрез който беше обновена централна част на града. Той ги запозна с етапите на реализация, както и с най-често срещаните трудности при разработването на проекти.

След презентацията в сградата на Областна администрация, студентите разгледаха градския площад, Регионалното депо за твърди битови отпадъци и пречиствателната станция. По време на обиколката, те имаха възможността да задават въпроси на главния инженер на община Търговище Димо Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама