Чрез екологични мерки ще се ограничава вредното въздействие от производството в КТМ - Русе

15:56, 20 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на състоялата се днес, 20.04.2016 г., работна среща в Зала 1 на Областна администрация – Русе са били подробно разгледани 9 важни мерки за ограничаване и минимизиране на отрицателното въздействие върху здравето на хората и компонентите на околната среда на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене в град Русе. Срокът за изпълнение на коментираните мерки е 30 юни 2016 г. Информация за срещата съобщава прес центърът на Областна администрация - Русе.

Срещата е била водена от доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

По отделните точки думата за произнасяне са имали представителите на държавните институции. Възражения по изложеното са липсвали от страна на операторите на площадката. 

Думата са взели и представителите на Еко сдружението „Дунавски регион“. Анатоли Казаков е изразил благодарност към Областния управител на Област Русе за усилията и инициативността, които проявява с цел изясняване на поставените от жителите на Мартен екологични въпроси. 

В рамките на конструктивния диалог е станало ясно, че бизнесът има пълната подкрепа да провежда своята дейност, осигурявайки заетост на голям брой хора, при условие, че работи с грижа и внимание към наетите лица и жители на гранични на КТМ райони. От своя страна доц. Бурджиев е уверил присъстващите в своята мисия, а именно да сближи интересите между гражданското общество и бизнеса чрез балансирано отношение по проблемите и в стриктно съблюдаване на закона. 

В края на срещата са били взети следните решения:

1. Следващата работна среща за разглеждане на цялостното изпълнение на мерките за ограничаване и минимизиране на отрицателното въздействие върху здравето на хората и компонентите на околната среда на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене в град Русе ще се проведе на 6 юли (сряда) от 11:00 часа; 2. Да се извърши административна проверка върху подаденото по време на срещата писмо от „Полисан“ АД; 3. Да се изпрати напомнително писмо на кмета на Община Русе във връзка с изготвянето на Общ авариен план на обособената територия на бившия КТМ. В писмото да се препоръча сформирането на междуведомствена работна група за изработването на същия чрез методическата подкрепа на директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама