Малки актьори играха "Цветята на малката Ида" в пловдивския район "Южен"

16:10, 20 апр 16 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новия си спектакъл - "Цветята на малката Ида" по приказката на Ханс Кристиан Андерсен, представиха децата от ЦДГ "Деница" в кметството на пловдивския район "Южен".

Това е четвъртата авторска постановка на Музикален театър "Деница", който е запазеният знак на детското заведение. Другите три спектакъла са носители на редица отличия и награди на национално ниво.

Създаването на детския музикален театър е уникален творчески проект, реализиран в детската градина. Малките актьори се представиха в Деня на таланта" на организирания от Фестивална програма "Приятели на България", МОН и Националния дворец на децата IX Национален конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности. Фестът се проведе на 25 и 26 март в Националния дворец на децата в столицата София под патронажа на министъра на образованието и науката Меглена Кунева.

Талантливите деца от подготвителните групи "Слънчице" и "Мечо Пух" под ръководството на учителите Елена Гърдева, Пенка Харитева, Васка Караоланова, Милена Георгиева, Светлана Рангелова и директора Ели Грозева представиха спектаклите "Африканска приказка" и "Цветята на малката Ида" и спечелиха първа награда в категория "Музикален театър".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама