Изненада: Пуснаха убиеца от Несебър у дома

18:03, 20 апр 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд пусна у дома Кирил Христов, застрелял Никола Колев в Несебър. Съдия Петя Петрова определи мярка „домашен арест“ за обвиняемия.

Припомняме, че прокуратурата поиска постоянна мярка за столичния бизнесмен „задържане под стража“. Според обвинението, след организирана почерпка в ресторанта, стопанисван от обвиняемия, при качване на пострадалия в автомобила, държейки в ръце законно притежавано оръжие – пистолет „Зиг зауер“, Кирил Христов е произвел изстрел. Вследствие на това е било причинено единично огнестрелно нараняване на гръдния кош на пострадалия.

Според Окръжния съд на Бургас задържането на обвиняемия Христов по мярка за нетклонение би се превърнало в една предварителна санкция, което е недопустимо според нормите на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи. Съдът акцентира: „че тежестта на обвинението не е в състояние сама по себе си да оправдае задържането на лицето, когато от данните по делото не могат да бъдат изведени факти, отнасящи се до съществуване на реална опасност от бягство или извършване на нови престъпления“. На основание чл.64 ал.4 от НПК Бургаският окръжен съд определи наложената мярка „Домашен арест“. Съдът счита, че със същата успешно ще бъдат постигнати целите по чл.57 от НПК, съобразявайки характера на тази процесуална мярка и ограниченията, които законът налага във връзка с изпълнението й.

Припомняме, че по-рано Христов се разкая в съда и през сълзи заяви, че съжалявал за убийството на своя готвач и дългогодишен служител Никола Колев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама