Опит за лечение на рак с термична аблация ще представят по време на Хайфу конференция в Плевен

09:09, 21 апр 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лечение на рак с безкръвния метод термична аблация ще се обсъжда по време на организираната от Медицински университет - Плевен и МБАЛ "Света Марина" Хайфу конференция. Това съобщиха от звеното за връзки с обществеността на учебното заведение.

При провеждането на научния форум, експерти ще представят натрупания 3-годишен опит, при прилагането на този неинванзивен метод, използван при лечение на повече от 350 случая на доброкачествени и злокачествени солидни тумори.

Ще бъде изнесен и доклад за резултатите от двустранния научен проект, който е част от споразумение между Китайската Народна Република и Р България за научноизследователска дейност и развитие, с наименование «Изследване на възможностите на Хайфу технологиите (високофокусиран ултразвук) за лечение на миоми при български и китайски пациенти като неинвазивен алтернативен метод на конвенционалната хирургия“.

Ще се даде възможност на лекарите, които са натрупали опит с различните клинични приложения на Хайфу терапията при лечение на миоми, рак на панкреаса в напреднал стадий, на доброкачествени и злокачествени тумори на гърдата и др. да споделят своите знания с по-широка аудитория от лекари и студенти, специализанти и докторанти, както и да отговорят на въпроси относно принципите на това иновативно лечение.

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов е председател на организационния комитет, а членове са китайските партньори на висшето училище проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и екипът на Хайфу Център при МБАЛ «Света Марина» - Плевен – чл.-кор. проф. Григор Горчев, проф. д-р Ташко Делийски, доц. д-р Добромир Димитров, д-р Хюлия Ферадова, д-р Надя Станиславова и д-р Венцислав Георгиев.

Към момента регистрираните участници в първия Хайфу форум, който ще се проведе на 22 април в МУ-Плевен, са 150 лекари, български и чуждестранни студенти по медицина. Международните гост-лектори освен партньорите на МУ-Плевен от Китай, са и лекари-специалисти от Испания, Германия и Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама