Таня Андреева: Аз уволних Павел Александров, а служебното правителство го върна

10:33, 21 апр 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уволних шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров заради сигнали за същите порочни практики за работа там. Това заяви по бТВ бившият здравен министър Таня Андреева.

Според нея е необходима коренна промяна в структурата на фонда. "Това са проверени и доказани сигнали. Ставаше въпрос за неправилно изразходване на финансовия ресурс във фонда, забавянето на разглеждането на досиета на болните деца, включително и корупция. Говореше се, че има посредници, които работят за директора на фонда в турски болници", обясни Андреева. 

Тя бе категорична, че Павел Александров е единственият виновен в случая и по думите й фондът е проблемен в работата си от близо 10 години. 

"Необходима е коренна промяна в обществения съвет на фонда. ГЕРБ върнаха Александров. Даже още служебното правителство го върна, когато министър беше Мирослав Ненков. Скандалите в сектор "здравеопазване" тепърва ще се разрастват", убедена е тя.

Боряна Стоименова, която е майка, искала пари от фонда, заяви, че подали в началото на номеври документи за отпускане на средства за лечение на сина й. "Към края на февруари излезе окончателното писмо, че няма да ми отпуснат пари за лекуване в чужбина и че може да се лекува в България. При едно от становищата на експерти бяха дали, че трябва да се отпуснат средства за изследване на един ген, който беше изследван. Това не е нормално, тъй като ства въпрос за нещо, което вече е проверено", разказа майката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама