Мебелна фирма от Добрич спечели голямата награда на „Българска мебел на годината”

11:19, 21 апр 16 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мебелната фирма от Добрич „GS Malmgren interiors” спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”. В шестото издание на конкурса се включиха 13 фирми от цялата страна,  съобщи bnt.bg.

Иновативност, практичност и комфорт. Това са само част от плюсовете на българските мебели. С всяка година компаниите израстват, а произведените продукти са на европейско ниво, споделят експертите. Четири фирми бяха отличени на тазгодишния конкурс за българска мебел.

Пламена Господинова – представител на компанията-победител споделя, че фирмата е на пазара от 25 години, като последните 15 години е ориентирана изцяло към външния пазар. Изнасяме за скандинавските държави, страни като Дания. Работи и на европейския пазар – Германия, Холандия, Франция.

Невероятни щандове - качествено и ефектно изпълнение, подплатено с много богата гама продукти и технологии. Това отличава тазгодишното издание на Техномебел и Светът на мебелите. Организатори на Техномебел и Светът на мебелите са Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП). С 30 процента е увеличението на участващите компании. Общо на двете изложения се представят 160 фирми от България и чужбина. Секторът запазва експортната си ориентация и бизнесът през последната година отбеляза 3-3,5-процентен ръст. Такива са очакванията и за 2016 г., посочи бизнесменът от Добрич Галин Господинов – президент на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Производството на мебели е на европейско ниво и осигурява 2,5 процента от добавената стойност и 4 процента от заетостта в българската индустрия, коментира зам.-министърът на икономиката Любен Петров. През 2007-2013 г. успешно са финансирани 54 проекта по ОП "Конкурентоспособност" за 54 млн. лева. Безвъзмездната помощ за сектора е 30 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама