Ще отпадне платеното паркиране по южната част на ул. "Потсдам" след реконструкция на ключово кръстовище

10:44, 21 апр 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С оглед реконструкция на кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов" в Източна промишлена зона, предстои да отпадне характера на зона за платено паркиране в южната част на южната част на ул.“Потсдам“. Това предложение бе прието от Общинск исъвет - Русе по време на днешното редовно заседание.

Към настоящия момент ул. „Потсдам“ е натоварена пътна артерия и с оглед изискването на градоустройствения закон за осигуряване на удобен, безопасен и икономичен транспорт в градската среда, се налага нейното реконструиране, се казва в предложението. Обновяването и реконструирането на улицата ще се извърши поетапно. Първият етап включва кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, с което значително ще се облекчи натоварения трафик.

Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“ в участъка на кръстовището е с платно за движение 7,0 м два тротоара с широчина съответно по 3,0 и 2,0 м и свободна площ от южната част на улицата 24 м. Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на Източна промишлена зона в участъка - ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, като се спазят нормативните изисквания при проектиране елементите на кръстовището. Ще се проектира светофарна уредба за регулиране на движението със светлинни сигнали в кръстовището.

С решение №409/13.12.2012г. на Общински съвет-Русе южната част на ул.“Потсдам“ е определена за зона за платено паркиране, но попада в обхвата на реконструирания участък. Предвид изложените доводи бе прието решението с оглед реконструкцията южната част на ул.“Потсдам“ да не притежава характер на зона за платено паркиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама