„Славейче“ от Ценово с призове на фолклорен фестивал в Севлиево

11:33, 21 апр 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителите от Детската школа за народно пеене „Славейче“ към НЧ „Христо Ботев“ се представиха успешно в Севлиево, съобщават от Община Ценово. От Третия национален фолклорен конкурс за северняшка песен „Море, песен екна“ те са с първо и второ място.

Според регламента изпълненията трябваше да бъдат на характерни песни за региона. Момичетата и момчетата от групата спечелиха призовото място за изпълнение на автентичен фолклор. Талантите от Ценово представиха песните „Петър фенер пали“ и „Мятала Ленче ябълка“, които омагьосаха членовете на журито.

„Надпреварата беше изключително оспорвана. На сцената се качиха повече от осемстотин участника. Това е първата голяма награда за славейчетата през тази година“, сподели ръководителят на групата Румяна Иванова.

При индивидуалните изпълнители Бранимир Каралашев – един от солистите на „Славейче“, спечели второто място.Той изпя „Заблеяло ми агънце“ и „Ой ден“ в музикален съпровод на акордиониста Иван Георгиев.

За неговото изпълнение председателят на журито Цвети Радева – етнолог и журналист в Българското национално радио, категорично е заявила „Сигурна съм, че вече се родил наследникът на Борис Машалов“.

Изпълненията на призьорите вече са в музикалния фонд на националното радио и в скоро време ще зазвучат в ефир. Славейчетата от Ценово се завърнаха с плакети, грамоти, парични награди и много нови предложения за участия във фолклорни надпявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама