И Алеко Константинов за малко да влезе в Изборния кодекс

12:09, 21 апр 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влияние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне вместо тях бюлетините в урните”. Този текст от фейлетона на Алеко Костантинов „Избирателен закон“ депутатът от РБ Гроздан Караджов поиска да влезе в настоящия Изборен кодекс, който депутатите в момента ремонтират.

Така Караджов иронично илюстрира тезата си „против“ задължителния вот, който парламентът малко по-късно одобри, както и резервите си гласовете "Не подкрепям никого" да се приемат за действителни. Идеята му очаквано не беше одобрена.

"Стана лоша практика в парламента да се внасят текстове, които имат камуфлажен характер", каза още Гроздан Караджов. "Това нещо да се брои за действителен глас и на практика да даде на най-първите партии. Какво правите всъщност? Карате избирателите да отидат до урните да гласуват, понеже ги задължавате, и казвате на избирателя, че може да се изхитри и да не иска да гласува за нас и ние ще те надхитрим, не само да ти зачетем гласа, а дори да отиде за най-първите ... Алеко ги е описал тия хубавци като вас, дето ги внасят тези текстове", обобщи той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама