„Пътна полиция”-Сливен с акция „24 часа контрол на скоростта”

12:33, 21 апр 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акцията е по инициатива на TISPOL и се провежда на територията на всички  държави-членки на ЕС и е в рамките на провежданата през седмицата операция по спазване на скоростта.  Ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.От 06,00 часа днес до 06,00 часа утре ще има засилени проверки за спазване на ограниченията на скоростта в цялата страна. 

За Сливен  контролът е на път ІІ-53 в района на село Крушаре от 08,00  до 11,30 часа, където ограничението на скоростта е 30 км.ч., и от 14,00 до 17,00 часа на бул.”Цар Симеон” в град Сливен, срещу „Фрукто”. На територията на Нова Загора участъците със засилен контрол са от 07,30 до 11,30 на път ІІ-66 в района на карановски разклон, от 12,40 до 15,00 часа в град Нова Загора до бистро „Оазис” и от 15,10 до 18,20 часа на бул.”Патриарх Евтимий” до бившето военно поделение.

До 10,30 часа в района на село Крушаре полицейските служители са констатирали 25 нарушения на ограничението за скорост. В Нова Загора на карановски разклон са констатирани 15 нарушения. Най многобройни са нарушенията за превишение до 25 км.ч над ограничението, като на карановски разклон днес е регистрирана скорост от 108 км.ч при ограничение 60 км.ч.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от  тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали  са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите. Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава  да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.  Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама