Турски здравен холдинг купи “Токуда”

13:47, 21 апр 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският здравен холдинг Acibadem е подписал договор за придобиване на 100% от капитала на “Токуда болница София” и 1/3 от дяловете във веригата “Сити клиник”, съобщи “Капитал”.

Общата стойност на сделката не е обявена и ще стане ясна, след като Комисията за защита на конкуренцията одобри сливането, а Комисията по финансов надзор се произнесе за покупката на застрахователната компания. Това ще отнеме около месец, затова смяната на собствеността се очаква да стане до средата на годината.

"Токуда болница София" е най-голямата частна болница в България с приходи от близо 100 млн. лв. за 2015 г. Клиниката е на четвърто място по плащания от здравната каса в България. Обект на сделката е и диагностично-консултативен център, център за клинични проучвания, хоспис, аптека, трудова медицина и здравният застраховател "Токуда".

"Сити клиник груп" е шестата по приходи частна верига болници с приходи от около 40 млн. лв., но тази година се очаква да нараснат значително след откриването на новата онкоболница в края на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама