Наркоман получи 4 г. затвор за грабеж на инструменти

16:38, 21 апр 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири години затвор при първоначален строг режим е наказанието, определено от Варненския окръжен съд за рецидивист, извършил грабеж на електроинструменти от къща в кв. „Аспарухово“. Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, при което 38-годишният Александър Христов призна изцяло фактите, посочени в обвинителния акт.

На 13 април миналата година той влязъл в едноетажна къща, чийто наемател живеел в едната стая, а в другата държал инструментите си. Христов, който е наркозависим, решил да ги открадне, за да си набави средства за хероин. След като успял да отвори един от прозорците, той изнесъл таблет, бормашина, ъглошлайф  и други инструменти на обща стойност 350 лв. Преди да изчезне с плячката, стопанинът се прибрал от работа и го заварил. Тогава Христов насочил нож към мъжа и го заплашил, а след това избягал през прозореца с отнетите вещи.

По-късно ги продал за 40 – 50 лв. и си купил наркотика. Христов е многократно осъждан, с наложени наказания „Лишаване от свобода“, уточниха от пресслужбата на съда.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама