Къмпингуването това лято ще е по стария режим, увери министърът на туризма

16:53, 21 апр 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година къмпингуването ще е по стария режим – това увери при посещението си в Добрич министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя обясни, че въпросът с къмпингуването повече от 30 години изобщо не е обсъждан. И в момента по нашето Черноморие има къмпинги. Друг е въпросът какви са те, как функционират и какви са условията, които осигуряват, посочи тя.

„Много е важно да се намерят ред и правила, които да се спазват. Работната група,за  която Министерството на туризма пое ангажимент да създаде, вече проведе своето първо заседание. Повече от 683 предложения има постъпили от заинтересовани страни за това как да се създадат ред и правила за къмпингуването. Аз съм благодарна на всички, че са осъзнали необходимостта да има ред и правила и те да бъдат такива, че да ги спазваме. Защото всички искаме да ни е чисто, когато ходим на море. Всички туристи искат това, всички, които участват в групата и всички заинтересовани страни го заявиха. Надявам се за тези два месеца, за които е създадена, да ни предложат и разумни варианти, които след това да обсъдим с всички парламентарни групи. В работната група сме поканили да излъчат експерти и от ресорните комисии в парламента и от всяка парламентарна група, за да може да има балансирани текстов, които да удовлетворяват  максимално всички. И, най-вече, това, което се създаде като ред и правила да се спазва“, каза още министър Ангелкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама