Коригират коритото на река Врана в Търговище

16:55, 21 апр 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна корекция по коритото на река Врана в района на кв. Борово око, съобщават от Община Търговище. Изпълнител е „БКС – Търговище“ на база договор с Общината.

Неотложните аварийно възстановителни работи са предприети, за да бъде изправено коритото, уширено и укрепено. Целта е -  обезопасяване на жилищните сгради наоколо и предотвратяване на наводнения при високи води.

Корекцията  обхваща 250 м. С едроломен камък и бетон бяха укрепени устоите на желязното мостче, което свърза парк „Борово око“ с „Роден кът“. Оформено и разширено бе и коритото на реката.  Мястото бе затлачено от клони и наноси и се наложи почистване и укрепване на брега. Сега коритото е разширено и изместено от наблизо  намиращите се жилищни блокове.

На следващ етап предстои почистване на коритото на Врана в разстояние на 1,5 км - от моста на Стария бряст до ул. „Гълъбец“. С помощта на фадрома ще бъде премахната цялата растителност, наносите и отпадъците, след което ще бъде извършен частичен ремонт на най-разбитите участъци от бетоновото корито.

Срокът за приключване на дейностите е есента на 2016 г. Стойността им е в размер на близо 43 хил. лв. по договора за аварийно възстановителни работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама