Осъждан за производство на наркотици ги бъркал и под домашен арест

17:09, 21 апр 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненец, двукратно осъждан за производство и разпространение на наркотични вещества, продължавал да бърка производни на амфетамини, докато е домашен арест. Това установили полицаи при операция на ул. „Гео Милев“ във Варна. При нея първо бил задържан 27-годишен купувач от Белослав, известен на МВР и вече осъждан, у който били открити 0,14 грама от нелегалния продукт.

При последвалото претърсване  в частен дом на същата улица били намерени и иззети 0,61 грама марихуана и амфетамини с общо тегло 38,84 грама. В разбитата лаборатория били открити още пластмасови туби, съдържащи следи от амфетамин и прекурсори - вещества, които участват в производството и синтеза на наркотици,, производни на амфетамин; електронни везни, стъклени колби и газов котлон.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. С прокурорско постановление за срок до 72 часа е задържан 30-годишен мъж с инициали Х. С., който има две присъди и в момента на обиска имал наложена мярка за неотклонение  „Домашен арест“ във връзка с течащо срещу него производство за притежание на наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама