ГЕРБ ще търси подкрепа от ДПС за президент, смята Мехмед Дикме

18:03, 21 апр 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Ако добре вникнем в отговорите на премиера, то не се изключва в скоро време - може би на президентските избори, ГЕРБ да търси подкрепа за бъдещ кандидат от ДПС”. Това каза пред bTV Мехмед Дикме - бивш министър на земеделието и политик от Движението.

“Ако Пеевски е бил причината Бойко Борисов и ГЕРБ да се разграничават от ДПС, то към момента тази причина и този проблем е отпаднал”, смята той. И допълни, че със сигурност и тази година ДПС няма да имат свой кандидат. “Ще накарат да гласуват по съвест за човека, който те посочат”, каза Дикме.

Той призова ДАНС “много сериозно” да разследва фирмите около Делян Пеевски. “Трябва да се види дали тези фирми, които се прехвърлят в момента, дали се прехвърлят от Пеевски на офшорки на Пеевски или зад тези фирми стоят други лица”, смята той.

“Отговорите на доста въпроси ще бъдат дадени, като видим кой ще произвежда марките, които досега бяха собственост на “София-БТ”, предрече още Дикме.

Той заяви още, че в Турция има много негативни отношения спрямо хората и политиците там спрямо ДПС. “Има тотална мобилизация за подкрепа на партията на Лютви Местан. Не че толкова го харесват, колкото не харесват Доган”, каза Дикме и предрече, че Местан ще вземе поне 150 000 гласа от южната ни съседка, а Кърджали от бастион на Доган, може да се окаже под контрола на ДОСТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама