Ромите в Благоевград се разбунтуваха заради преместване на кабели и електрически табла

21:04, 21 апр 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ромите от Благоевград се разбунтуваха след като служителите на електропреносносното дружество ЧЕЗ започнаха да преместват електромерите и смяна на кабелите. 

Таблата са преместени на първия стълб след трафопоста след като бе констатирано, че до този момент в "Плаж махала" са извършени многобройни кражби на електричество. Елтехниците са започнали и подмяна на проводниците. По този начин веднага ще се установи, ако някой се е присъединил незаконно към електропреносната мрежа. На място дойде и полиция, а недоволните жители на ромския квартал бяха категорични, че утре няма да пуснат никого от ЧЕЗ.

Част от тях споделиха, че от енергодружеството не са пожелали да издадат партиди на всички жители и изисквали нотариални актове за къщите им. 

"Сменят кабелите на тези, които имат партиди, а ние нямаме и няма да имаме ток. Нямаме и вода", обясниха те. 

Обитателите на махалата са категорични, че нито един от тях няма нотариален акт, но въпреки това половината имат електричество. Те призоваха на място в "Предел" да дойде градоначалникът Атанас Камбитов. Твърдят, че на изборите им обещал да ги подсигури с вода и да ремонтира улиците. Обещал им и по 20 лева, но никой не получил пари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама