Фандъкова: Любомир Христов постъпи отговорно като си подаде оставката

08:19, 25 апр 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Столична община Любомир Христов постъпи отговорно като си подаде оставката, защото каквито и обяснения да даде, съмнения в хората винаги ще останат. За мен беше важно, че показахме бърза реакция и отговорно поведение. Това коментира по БНТ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по повод скандалите с обществените поръчки в Центъра за градска мобилност (ЦГМ), заради които Христов и депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева си подадоха оставките. 

"Самият зам.-кмет няма отношение към обществената поръчка. Затова поисках ЦГМ да депозира оставките си, за да приключат и проверките. В моята практика проверките са непрекъснат процес. Всяка година се проверяват големи структури. Поисках да приключи по-бързо тази проверка в ЦГМ. Обезпокои ме твърдението, че не е изпълнена както трябва тази обществена поръчка", допълни Фандъкова. 

Тя бе категорична, че са длъжни да проверяват всеки сигнал и именно затова и назначила външна експертиза. "Много се спекулира, че няма информация за обществените поръчки на ЦГМ. Това не е вярно - в сайта, в профил на купувача, може да се види всяка обществена поръчка. Одитите също са качени", посочи тя. 

За билетчето от 1,60 лв. Фандъкова обясни, че настоявала цените на картите да са непроменени и това вече е факт. "За мен е важно да бъде изградена електронната система за таксуване, която ще даде по-справедливо заплащане - според разстояние и време за пътуване", увери кметът на Столична община. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама