Валери Симеонов: Когато имаме избори 2 в 1, винаги се гласува под диктат

08:47, 25 апр 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпросите на Слави Трифонов са несъстоятелни. Хората, когато отидат да гласуват трябва да знаят, че гласуват за президент, а не за референдум. Когато имаме 2 в 1, винаги се получава гласуване под диктат. Това коментира по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов за провеждането на президентски избори и референдума, иницииран от екипа на "Шоуто на Слави".

"Смятате ли, че на 7-8 въпроса ще може да се отговори смислено и съзнателно и то при провеждането на избора за президент. Аз, ако съм на мястото на Трифонов, ще благодаря на всносителите за това, че бързо реагират и му дават възможност да завърши своята инициатива", заяви Симеонов.

За задължителното гласуване той обясни, че прекалено се преекспонирал въпросът от медиите. По думите му досега гласуването в чужбина било в полза на ДПС. "Искам да припомня, че първата цел на НФСБ е отстраняването на ДПС от властта. Уверявам ви, че сегашният Изборен кодекс е един от най-добрите, правени през последните 25 години. Последните избори бяха открити около 140 секции в Турция и там гласуваха по за 20-30 секунди, което означава, че няма как да е станало. Натирвали са ги като стадо. Пак ли искаме нашата родина да бъде манипулирана от Турция?", запита Симеонов.

Той уточни, че от Патриотичния фронт отстъпили от искането си за санкции. "В това задължително гласуване като че ли остана само думата "задължително", което не ни удовлетворява напълно", смята патриотът.   За срещата с Борисов в петък той обясни, че няма никаква интрига в неговото посещение. "Бяхме притеснени по отношение на текстовете за гласуването в чужбина. Въпросът беше обсъден", подчерта Симеонов.

За издигането на евенуална обща президентска кандидатура с АБВ, председателят на Патриотичния фронт коментира, че Първанов направил предложение за обща кандидатура към ВМРО, но самият Симеонов бил леко притеснен от вчерашните изявления на Ивайло Калфин "От коя партия е той от ДПС ли е, от АБВ ли е? Там настъпва една шизофрения", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама