Задържаха крадец - рецидивист в Стара Загора

10:59, 25 апр 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо рецидивист с 23 присъди, постанови Районен съд Стара Загора. Решението е по искане на Районна прокуратура Стара Загора, съобщиха оттам.

24-годишният  старозагорец Андрей К. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие - престъпление по чл.196 ал.1 т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че на 17 март т.г. в Стара Загора, Андрей влязъл в офиса на пострадалия и е отнел кожена чанта, с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон, портфейл и пари, всичко на обща стойност около 600 лева.

За последните 10 години Андрей К. е осъждан 23 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби, като на 4 декември 2015 г. е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява съпричастността на Андрей К. към извършването на подобни кражби на територията на Стара Загора. До момента срещу обвиняемия има три висящи досъдебни производства.

Взетата спрямо Андрей К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама