Заболяване на адвокат отложи дело за убийство в Русе

11:15, 25 апр 16 25 1491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът не даде ход на делото срещу Джелил Ахмед, обвинен в убийството на Пламен Гаев, тъй като служебният адвокат на първия – Здравко Паскалиев, е тежко болен и състоянието му животозастрашаващо. Той не се яви в съдебната зала, понеже е хоспитализиран и му предстои операция. След нея дълго време ще бъде в болничен, стана ясно днес по време на второто заседание по процеса, който започна на 7 април.

На Джелил Ахмед ще бъде назначен нов защитник, който ще се заеме с делото. То пък продължава на 9 май с разпит само на част от свидетелите, тъй като останалите ще бъдат заличени като такива, реши председателят на състава съдия Свилен Сирманов. Колегата му от разширения състав по делото е съдия Юлиян Стаменов.

Припомняме, на предходното заседание стана ясно, че според държавното обвинение Джелил Ахмед и Пламен Гаев са били клошари, които са се скарали заради имот, чиято собственичка – възрастна жена, живее при дъщеря си в Бургас.

Пламен открил мястото и се настанил в него, но още същата вечер бил изгонен от Джелил Ахмед, който му заявил, че къщата е на негова леля, която отсъства и той е упълномощен от нея да не позволява на никого да влиза в нея. Въпреки това Пламен Гаев се върнал още на следващата вечер – 18 август 2015 г. Той и Джелил били пияни, възобновил се спорът от предходния ден и двамата се сбили.

На сутринта – 19 август 2015 г., Пламен Гаев бил открит все още жив, но в тежко състояние, извикана била линейка и той бил приет в болницата, където по-късно същия ден починал в резултат на травми, нанесени при побоя.

По време на делото стана ясно, че Пламен Гаев, въпреки че е бил клошар, има семейство – родители и дъщеря Албена, която беше конституирана от съда след нейна молба като частен обвинител и граждански ищец. Тя иска от подсъдимия обезщетение за неимуществени вреди от 100 000 лева. Неин процесуален представител е адв. Иво Пазарджиев, а държавното обвинение се представя от окръжния прокурор Георги Георгиев.

Подсъдимият Джелил Ахмед не признава винавата си. Той твърди, че вечерта на 18 август 2015 г. наистина се е сбил с мъж, но той се е казвал Пламен Георгиев, а не Пламен Гаев и отрича да има нещо общо със смъртта на последния. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама